MattiTorvinen

Villiä menoa Torniossa! Sisäministeri Orpo, herätkää

 

Torniossa on ollut villi viikonloppu. Olen ollut yhteydessä useisiin luotettaviin henkilöihin jotka työskentelevät Torniossa. Osa suoraan pakolaisvirran kanssa ja osa välillisesti. Uutiset jotka kuulin olivat hyvin huolestuttavia. On aika arvioida sisäministerin toimintaa.

Rajalla seisova Rajan virka-auto on ainoa merkki Suomen valtiosta. Se ei pysäytä tai ohjaa. Pakolaiset kävelevät ohi tai ajavat ohi. Paras esimerkki oli kun pakolaismiehet pyysivät em auton henkilökunnalta taksikyytiä.

Tornion kautta Suomeen on tullut lyhyessä ajassa 11 000 ihmistä ilman mitään kirjausta. Busseja on ajanut yli Pellosta, Muoniosta ja Kolarista. Missään ei tosiasiassa pysäytetä tai ohjata liikennettä.

Aivan uskomaton juttu oli taksinkuljettaja joka sai 1500€ kun vei kaksi miestä Helsinkiin. Taksikyytiliikenne Torniosta Kemiin on vilkasta. Rahaa on monilla todella paljon.

Mutta köyhiä on myös paljon. Sitä ei kiistä kukaan. Mukana on hyvin nopeaa apua vaativia. Siksi heidät pitää löytää ja auttaa. He ovat syyttömiä Suomen viranomaisten leväperäisyyteen ja sisäministerin poliittiseen sinisilmäisyyteen.

Yleinen kuva on että ministeri Orpon puheet ovat olleet hämääviä, tarkoitushakuisia ja julkisuutta varten. Tilanne Torniossa ei ole Suomen viranomaisten hallussa. Kukaan ei ota vastaan ja ohjaa. Rajalla ei ole riittävästi väkeä.

Suomessa saattaa olla satoja sellaisia henkilöitä joiden paikka on turvasäilössä. He ovat käyttäneet Suomen poliittisen johdon saamattomuutta hyväkseen. Jopa osin perustellut huhut väittävät, että väkeä on siirretty Suomeen, lepoon odottamaan paluuta rintamalle. Toisaalla kerrotaan että Isis etsii Suomesta "eliminoitavia". Se on häpeä ennen niin arvostetulle Rajavartiolaitokselle. Mutta syy ei ole heidän, he eivät pääse rajalle ilman Orpon ja valtiojohdon käskyä, päätöstä.

Suomen olisi viipymättä tuotava Rajavartiolaitos Ruotsin vastaiselle rajalle. Ammattimaiset rajatarkastukset on aloitettava heti.

Hätää kärsivät ja apua vaativat on pelastettava, se on velvollisuutemme. Hyvinvointia tai piilopaikkaa hakevat elintasopakolaiset on ohjattava EU maahan josta he tulivatkin.

Kysymys on onko sisäministeri Orpo tehtäviensä tasalla vai poliittisia irtopisteitä etsimässä.

Matti Torvinen

varatuomari

Varapuheenjohtaja Lapin perussuomalaiset ry
Perussuomalaiset ry Puoluevaltuuston jäsen
Puheenjohtaja Rovaniemen perussuomalaiset ry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Matias Härkönen

"Kysymys on onko sisäministeri Orpo tehtäviensä tasalla vai poliittisia irtopisteitä etsimässä."

Vastaus on mielestäni se, että Orpo ei todellakaan ole tehtäviensä tasalla ja keräilee jatkuvasti irtopisteitä. Puhutaan jatkuvasti "tiukentuneesta" linjasta, rajojen sulkemismahdollisuudesta ja jopa armeijan virka-avusta. Todellisuudessa mitään ei kuitenkaan vielä olla tehty.

Riittää kun noudatamme sopimuksiamme ja lähetämme tulijat takaisin Ruotsiin. Kovalla vimmalla Ruotsalaiset yrittää niitä suomeenkin lähettää. Poliisi, jolle ulkomaalaisvalvonta Ruotsissa kuuluu, auttaa turvapaikanhakijoiden lappaamisessa juniin. Meno on kun natsisaksassa juutalaisten kanssa. Ruotsi haluaa eroon niin monensta kuin mahdollista ja unohtaa kaikki velvollisuutensa ja sopimuksensa. Suomessa taas väitetään, että "yhteistyötä" tehdään kaikilla tasoilla ruotsalais viranomaisten kanssa. Jos näin on, niin meitä kusetetaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eikö länsirajallamme ole rajavartijoita?

Missä luuraavat ne aikoinaan paljon mainostetut nopean toiminnan joukot? Minkälainen kriisin pitää olla ennen kuin paikalle lähetetään?

Nyt on entisistä itäblogin maista tuleville hämärämiehille otolliset ajat: syyspimeät ja poliisit touhuavat muutenkin vähillä resursseillaan "laumoina" maahantunkevien pakolaisten parissa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Joukot harjoittelevat Portugalin NATO-harjoitukseen. Eivät ne nyt jouda Lappiin. Ja vastahan ilmavoimat vetelivät immelmanneja siellä päin yhdessä "kumppaneiden" kanssa.

http://www.esaimaa.fi/Online/2015/09/20/Utista%20lähtee%20erikoisjoukkoja%20Nato-harjoitukseen/2015519595489/4

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Lapin rajavartiostolla on Muonion rajavartioasema ja Länsi-Suomen merivartiostolla on Kemin merivartioasema.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei taida olla vain Orposta kiinni, Yle 15.9.:

Poliisi, tullin ja rajavartiolaitoksen tehostetun ulkomaalaisvalvonnan suunnittelutyö käynnistyi tiistaina. Lähipäivinä selviää millaisen panoksen kukin viranomainen antaa valvontatyöhön.

– Lapin ja Kainuun rajavartiostot osoittavat tietyn määrän henkilöstöä ja välineistöä tähän toimintaan. Voidaan puhua muutamista rajavartiomiehistä, mutta se tarkentuu tässä suunnittelun aikana.

http://yle.fi/uutiset/tehostettu_ulkomaalaisvalvon...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kenestä se sitten on kiinni?
Eikös Orpo ole sisäministeri, jonka vastuualueeseen kuuluvat rajavartiosto, poliisi ja maahanmuuttovirasto. Maahanmuuttovirastoon palkataan ahkerasti lisää väkeä, miksi siis ei rajavartiostoon, jos nykyiset resurssit eivät riitä. Vastaanottokapasiteettia ostetaan yksityisiltä firmoilta, miksi siis ei osteta rajavalvontakapasiteettia vaikkapa vartiontifirmoilta, jos sitä tarvitaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkistä voi lukea lisää:

Rajavartijan peruskurssi

Opinnot kestävät yhteensä noin 12 kuukautta

https://www.raja.fi/rmvk/koulutus/rajavartijakoulutus

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Mitä suunnittelua siihen tarvitaan? Eikö sellaiset suunnitelmat olisi pitänyt olla pöytälaatikossa jo vuosia sitten? Jos ei, niin sisäministeri ja ministeriö on nukkunut ruususen unta kaikki nämä vuodet!

Ukkoja vaan rajalle papereita kyselemään ja jos ei niitä ei löydy, takaisin Ruotsiin! Yksinkertaista ja helppoa.
Me noudatamme vain sopimuksia. Piste!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se niin mene:

Käännytys on mahdollista vain, jos turvapaikanhakijalla on esimerkiksi perhesiteitä, viisumi, oleskelulupa tai selkeä rekisteröinti toisessa Dublin-maassa.

– Kaikkien näiden vastuuperusteiden olemassaolo täytyy pystyä todistamaan. Jos turvapaikkahakemus on tehty Suomessa, Suomi joutuu esittämään tuolle toiselle Dublin-maalle todisteet siitä että ratkaisuvastuu onkin sillä, sanoo Maahanmuuttoviraston Dublin-yksikön johtaja Kukka Krüger.

http://yle.fi/uutiset/oikeusoppineet_suomen_turha_...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #47

Seija, rajavalvonnan palauttaminen länsirajalle todentaa juuri YK:n turvapaikasta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden tulevan Ruotsista. Näiden turvapaikkahakemus otetaan vastaan ja annetaan Ruotsin viranomaisten käsiteltäväksi ja henkilö voidaan käännyttää takaisin Ruotsiin.

Todisteeksi käy myös kuitit tai mikä henkilön oma lausunto mitä reittiä on tullut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

#47 linkistä:

– Puhdas kauttakulku jonkun maan tai alueen läpi ei vielä tuota turvapaikkahakemuksen käsittelyvastuuta Dublin-asetuksen edellyttämällä tavalla, Kukka Krüger selvittää.

Ts. jos ei ole ollut Ruotsin kautta tullessaan yhteydessä sikäläisiin viranomaisiin niin ei voi:

Eurooppaoikeuden asiantuntijoiden mukaan Ruotsi on ollut pelkkä läpikulkumaa eikä sillä ole ollut velvollisuutta tallentaa läpikulkijoiden sormenjälkiä – jos he eivät itse nimenomaisesti ole hakeneet turvapaikkaa Ruotsista.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #49

Seija, pelkkä kauttakulku ei vielä tuotakaan turvapaikkahakemuksen käsittelyvastuuta. Tälläinen tilanne voi olla, että on esim kulkenut rekan kontissa eikä ole päässyt poistumaan kyydistä.

Tämän takia turvapaikanhakijoita valmennetaan kadottamaan 1 ja 2 sentin kolikot, kuitit ja kaikki sellainen, joka viittaisi "rekasta poistumiseen".

Mikäli henkilö kulkee jossain Dublin maassa, niin silloin käsittelyvastuu kuuluu toiselle valtiolla ja Ruotsi on sitoutunut ottamaan nämä vastaan Suomesta. YLE:n tehtävä on levittää tarkoituksenhakuista disinformaatiota, jotta demokraattista prosessia saataisiin häirittyä harhaanjohtavalla tiedoituksella.

Migri vahvistaa sivuillaan vielä tämän:

"Tätä kutsutaan vastuunmäärittämiseksi tai niin sanotuksi Dublin-menettelyksi. Sen mukaan vastuu turvapaikkahakemuksesi käsittelystä kuuluu sille jäsenvaltiolle,

jossa sinulla on perheenjäseniä,

joka on myöntänyt sinulle oleskeluluvan tai viisumin,

jonka kautta olet tullut Suomeen, tai

jossa olet aikaisemmin hakenut turvapaikkaa.

Tämä valtio on velvollinen ottamaan sinut takaisin ja käsittelemään Suomessa jättämäsi hakemuksen.

Jos toinen jäsenvaltio on vastuussa turvapaikkahakemuksesi käsittelystä, hakemustasi ei tutkita Suomessa vaan sinut käännytetään vastuussa olevaan jäsenvaltioon."

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

Tämän lisäksi on ulkomaalaislain 103, 99, 99a, 88 ja 87 §, joiden perusteella turvallisesta maasta tai turvallisista olosuhteista tulevien hakemukset voidaan jättää käsittelemättä ilmeisen perusteettomina.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Suomessa saattaa olla satoja sellaisia henkilöitä joiden paikka on turvasäilössä. He ovat käyttäneet Suomen poliittisen johdon saamattomuutta hyväkseen. Jopa osin perustellut huhut väittävät, että väkeä on siirretty Suomeen, lepoon odottamaan paluuta rintamalle. Toisaalla kerrotaan että Isis etsii Suomesta "eliminoitavia"."

Mitähän nämä osittain perustellut huhut mahtavat olla ja onko perusteena ISIS:in oma propaganda? Jos on, niin huhuilta lähtee heti suunnilleen kaikki uskottavuus.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eikös valtion piikkiin juuri lennätetty porukkaa takaisin irakiin...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ja nämä olivat Islamilaisen Kalifaatin sotureita?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Tässä on nyt pari kuukautta ihmetelty, että kumosiko sisäministeri kaikessa hiljaisuudessa ulkomaalaislain?
Ulkomaalaislaissa kun on viranomaisille, poliisille ja rajavartiolaitokselle, säädetty lukemattomia velvoitteita, joita on toistuvasti laiminlyöty?
Tulli nostetaan toistuvasti näissä puheenvuoroissa esille, mutta se ei ole ulkomaalaislain tarkoittama viranomainen!

Odotan, että milloin joku oikeusvalvontaviranomainen, joko oma-alotteisesti tai kansalaisen tekemän tutkintapyynnön johdosta, käynnistää tutkinnan viranomaisten laiminlyönneistä ulkomaalain valvonnassa tämän Case Länsirajan yhteydessä?

Schengenin ja Dublin allekirjoittajavaltiot ovat laiminlyöneet velvollisuutensa. EU:n ulkoraja on jätetty vartioimatta, mutta niin on myös Suomessa jätettu ulkomaalaislaki valvomatta!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..että kumosiko sisäministeri kaikessa hiljaisuudessa ulkomaalaislain?"

Nukkuuko pääministeri Sipilä, joka antaa turvapaikanhakutilanteesta lausuntoja, ja varsinkin oikeusministeri Lindström?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Torvinen, eiköhän olisi syytä herätellä sosiaaliministeri Mäntylääkin Torniosta ja Ulkoministeri Soiniakin. Pyyhkisivät edes enimmät rähmät silmistään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persut ovat tulleet siihen tulokseen, että hallituksestakaan käsin eivät voi vaikuttaa?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Heidän aloitteestaan ja ansiostaan nyt ollaan pikku hiljaa heräilemään surffareitten tulvaan. Hehän siitä ovat jo kauan varoittaneet ja vaatineet suitsimista.
Kaikki muut ovat vielä viime kuukausina olleet avosylin vastaanottamassa joka ukon, anteeksi, parrakkaan lapsen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Eiköhän siihen heränneet muut paljon aiemmin kuin vasta tänään

Perussuomalaiset: Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat käännytettävä takaisin

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_ruotsista_t...

ja Soini syyskuun alussa:

– Tässä on nyt pystyttävä muutamaan toimenpiteeseen. Ihan ensimmäiseksi on saatava sanaa sinne lähtömaihin, että ihmissalakuljettajat huijaavat heitä, lupaavat maat ja mannut, mutta mistään ei ole takeita.

http://demokraatti.fi/soini-levittaisi-sanaa-lahto...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Heidän aloitteestaan ja ansiostaan nyt ollaan pikku hiljaa heräilemään surffareitten tulvaan. Hehän siitä ovat jo kauan varoittaneet ja vaatineet suitsimista.
Kaikki muut ovat vielä viime kuukausina olleet avosylin vastaanottamassa joka ukon, anteeksi, parrakkaan lapsen.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Mäntylältähän valtioneuvoston luulisi saavaan autenttista ensikäden tietoa kotikaupunkinsa ja länsirajan tilanteesta. Viettäähän Mäntylä kaiken järjen mukaan vapaitaan perheensä parissa kotonaan Torniossa.

Samoin Perussuomalaisten sosiaalialan erityistietäjänä ja vahvana sosiaalialan ammattilaisena luulisi Mäntylän pystyvän vakaana tosiasiana kertomaan sosiaalisen tilanteen pakolaisten avuntarpeesta. Lähinnä sen, kuinka paljon on todellisia avuntarvitsijoita jne.

Uskon vakaasti, että Mäntylä on käyttänyt kaiken tarmonsa valtioneuvoston informoimiseen kaikella sillä ammattitaidolla mikä häneltä löytyy. Jos ja kun näin on, pitää meidän tavisten mitä ilmeisemmin uskoa siihen, että todellisuudessa ei mitään suurempia ongelmia ole, koska ei ole sen suurempiin toimiin ryhdytty.

Tietysti kun some suurentelee asioita, vaikka valtioneuvosto on varmasti täysin Mäntylän informoima, täytyy valtioneuvoston tehdä lumetekoja kansalaisten ja somen rauhoittamiseksi.

Olkaamme rauhassa ja vakaassa uskossa, että Perssuomalaiset valtioneuvostossa ja koko valtioneuvosto tietävät mitä he tekevät.

Matias Härkönen

Maahanmuuttovirasto twiittasi juuri, että 2812 henkilöä tullut tämän viikon aikana. Jos meno jatkuu samanlaisena, niin se tekee 146 224 vuodessa. Ja perheenyhdistämiset päälle.

Pitäisikö meidän rakentaa Turun kokoinen kaupunki näille uusille tulijoille tyhjästä vai miten tällaiset määrät aioitaan hoitaa?

Tosin tullin resurssit on ymmärrettävästi loppu. Onhan suomalaisilta takavarikoitu tämän vuoden aikana jo 205 000 litraa viinaksia.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144279959249...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Maahanmuuttovirastolla (tai edes rajavartiostolla tai poliisilla) ei taida olla mitään käsitystä, montako ihmistä maahan on tullut. Heitä ei lasketa puhumattakaan, että otettaisiin nimet ylös.
Pääluku saadaan vain heistä, jotka ilmoittautuvat itse poliisille tai vastaanottokeskukseen ja sanovat tulleensa laittomasti rajan yli.

Rolle Törnroos

Nyt olisi jättimielenosoituksen aika hallitusta vastaan paljon mielummin, kuin SAK:n arvovallan takia.

Kansa alkaa käydä kuumana, kun Orpo ja muu hallitus vain puhuu ja suunnittelee, kun on nopean toiminnan aika.

Parasta olisi, kun Orpo pantaisiin sivuun koko mamuasiasta ja tilalle vaikka puolustuministeri ja puolustusvoimat rajoille valvomaan rajojen turvallisuutta. Tännehän tulee muuten vaikka ketä vain kävelemällä, kun rajavalvontaa ei ole.

Esa Niemi

Orpo on kyvytön tehtäväänsä ja sisäministeri tulee vaihtaa pikaisesti. Ongelma on myös se, että myös pääministeri Sipilä on kyvytön reagoimaan muuttuviin tilanteisiin.

Sipilän kyvyttömyyttä vahvistaa se, että Sipilä markkinoi maailmalla ilmaista elämää Suomessa ja täällä jaettavan ilmaisia omakotitaloja.

Sipilän markkinointi on tehonnut ja väkeä tulee Suomeen enemmän kuin kykenemme ikinä hallitsemaan.

Suomen itsetuhoinen maahanmuuttopolitiikka tulee lopettaa ja turvapaikanhakijat palauttaa takaisin Ruotsiin.

Jari Rauhala

Kiitos kirjoituksesta!

Niin, vai onko tässä asian ydin sisäministerin / hallituksen toimintakyvyttömyyteen?
Sipilä kertoo että komissio saattaa tulla päättämään leikkauksista, eli onko komissio, tämä vaaleilla valitsematon ryhmä, päättänyt jo pakolaisvirran suunnasta Suomeen ja sss-kolmikko ei voi kertoa?
Tulee mieleen historian siipien havinaa idästä ja politbyroosta? Tosin Wahlroos antoi jo 2011 lausunnon Kiinasta ja EU:sta epädemokraattisina veljeksinä.
Onko jäänyt kansalaisille jotakin kertomatta ja muutama olennainen haastattelu väliin?

http://yle.fi/uutiset/sipila_on_ihan_hilkulla_etta...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Neuvokaa nyt joku viranomaisille, miten Tornion Rautiasta ostetaan pikabetonia, sokkelimuotteja ja harjaterästä. Niillä saa tien kiinni viidessä minuutissa. Jos on kovempi kiire, niin Vipe-pikasementti kuivuu yhdessä minuutissa (on tosin selvästi kalliimpaa).

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Torvinenkin herännyt irtopisteiden keruuseen ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä iso (Jussi Niinistö) edellä, sitä pienet perässä;)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miten tämä villi meno näkyi? Ymmärsin että kaikki sujunut hyvin. Vapaaehtoiset tarjosivat syötävää ja opastusta miten päöstä eteenpäin. Vapaaehtoiset Helsingissä ja muualla taas vastassa, opastamassa, tarjoilemassa ruokaa poliisiasemilla.

Ja saapi taksiyrittäjät hyviä keikkoja.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ja suomalaiset veronmaksajat makselevat turvapaikanhakijoiden elatuksen vuosia eteenpäin, ennen kuin näille löytyy, edes pienelle osalle, työpaikka. Ja omat työttömät on työllistetty.

Jos työvoimapula iskee 15-20 vuoden päästä, kyllä miljoonia kuluu siihen mennessä!

Maailman väkiluku lisääntyy 20 vuodessa varmasti lähes miljardilla, niin, että eiköhän tuosta porukasta löydy apua Suomenkin oletettuun työvoimapulaan, jos sellainen joskus iskee.

Työpaikkoja syntyy paljolti hoiva-alalle, johon voidaan yksinkertaisempiin virkoihin ulkomaistakin väkeä nopeasti kouluttaa. Samoin siivoustöihin.

Ja teknisillä aloilla työvoiman tarve supistuu kun automaatio ja robotiikka lisääntyvät.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No net tähän mennessä Suohmeen tulheet on alle 10 vuessa maksahneet ihan itte kulunsa ja alkahneet tuottaa.

Ja kiinostas tuo työvoimapula, eikös nämät just pelasta meätko väki vanhentuu nopeiten maailmassa?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #37

Uskotko HilkkaAnneli itsekään tuohon ensimmäiseen lauseeseesi?

Kuinka esimerkiksi tänne tulevat tuhannet vanhukset maksaisivat takaisin täällä elämisen kulunsa koskaan? Samoin pakolaislapsilta menee moniaita vuosia ennen kuin tuottavat, maksavat veroja.
Suuren osan aikuisten maahanmuuttajien työllistyminen ei käy noin vaan. Kyllä siihen mennessä syntyneiden kulujen takaisin maksu on kyseenalaista.

Ennen kuin jankutettu työvoimapula iskee(?), niin maailmassa on tapahtunut paljon asioita. Saattaa olla, että pulaa ei synnykään. Ei ainakaan teoretisoidulla volyymilla.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #37

Kaikki me vanhenemme samassa ajassa päivä kerrallaan. Suuret ikäluokat (s. 1945-1950) ovat jo eläkkeellä ja työttömiä edelleen 500 000 omasta takaa....että silleen. 20-30 vuotta ja suuret ikäluokat ovat autuaammilla eläkemailla, jolloin meillä alkaa YT:t hoitoalalla.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Kukaan ei tiedä kuinka paljon, keitä, mistä ja minne on Suomeen tullut viime viikkoina?

Ulkomaalaislaki on asianomaisten viranomaisten, siis poliisin ja rajavartioston, toimesta jätetty valvomatta!

Viranomaisten uutisointia ohjaa Sisäministeriö poliittisen tarkoituksenmukaisuuden nimissä!

Tähänastiset toimet ovat olleet lumetta, jolla yritetään rauhoittaa kansaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kylläpä on torniolaisissa isältä pojalle rohkeus pettäny, oli sota ja saksalaiset, oli jobbarit ja nyt oiken nolottaa teän puolestako nyt nämät raukat pakolaiset teitä niin pelottaa?

Pieni Libanon (pienempi kuin Uusimaa) vastaanottanut 2 000 000 pakolaista. Yli 30 kertaa suurempi Suomi voihkii muutamasta tuhannesta.Miksi?
- kyseli Kaj Kunnas tuola Twitterissä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ken elää se näkee löytyykö pelolle katetta. Veronmaksajien rahapussia toiminta eittämättä laihduttaa! Eikö se ole "voihkimisen" väärti?

Paljonko on mielestäsi muutama tuhat? Eiköhän noita tulijoita ole nyt jo paljon enemmän, ja kohta puhutaan monista kymmenistä tuhansista tänne tulevista pakolaisista!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos nyt vähän suhteutettaisiin. Itävallassa on kolmisen miljoonaa asukasta enemmän kuin Suomessa ja:

Ainakin 10 000 turvapaikanhakijaa päivässä Itävaltaan: ”Meitä ei varoitettu”

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/116388-ainakin-10...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Se on sinunkin puolueesi hallituksessa näistä päättämässä, joten noloa pelkästään Orpon niskaan näitä valituksia kaataa. Sama kuin eläkeläisten asumistuen tai lapslisien leikkauksesta väittäisi pelkästään Perussuomalaisen ministerin päättävän ja olevan vastuussa.

Sitä saa mitä tilaa vai miten se menikään.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Olen ollut yhteydessä useisiin luotettaviin henkilöihin.."

Tämä kalskahtaa nyt suoraan sanottuna sellaiselta retoriikalta jota salaliittoteoreetikot käyttävät.

Tuo 1500€ muuten taitaa olla suunnilleen se hinta, mitä taksimatka Torniosta Helsinkiin maksaakin. Eikä turvapaikanhakijoiden syy tulla tänne ole rahan puute, vaan turvattomuus(vaikka vain osa onnistuukin saamaan omaisuutensa mukaansa) - lienet märehtinyt liikaa 'elintasopakolaisista'.

Keijo Räävi

Pääministeri Sipilän ajatus kuinka pakolaisia lennätettäisiin Suomeen pakolaisleireiltä vasta kun nämä saavat myönteisen turvapaikkapäätöksen on hyvä esitys jota kannattaa pohtia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

paitsi ettei se vähentäisi yhtään tänne muuta kautta tuppaavia

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Blogisti ei nyt ole vieläkään vahvistanut väitteitään huonosta miehityksestä.

Ainakin näyttäisi olevan ristiriitaista tietoa, että kyllä siellä on muutakin kuin "Rajalla seisova Rajan virka-auto":

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117255-poliisilla-...

Keneen nyt siis luotamme, poliisiylijohtajaan vai Torvisen "useisiin luotettaviin henkilöihin"?

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Näiden virallisten tiedotteiden ja uutisten perusteella näyttää tuo varsinainen ulkomaalaislain tarkoittama ulkomaalaisvalvonta sekä ulkomaalaislain tarkoittaman järjestelykeskuksen toiminta käynnistyneen vasta eilen 22.9.2015 aamulla?

Sitä ennen ulkomaalaisvalvonnan suorittaminen on jätetty tekemättä emmekä itse asiassa tiedä muuta kuin niiden maahan saapuneiden määrän, jotka ovat rajan ylityksen jälkeen eri puolilla Suomea hakeutuneet erilaisten viranomaiskontaktien kautta lopulta vastaanottokeskuksiin.

Me emme tiedä, että kuinka paljon on olemassa näitä henkilöitä, jotka ovat laittomasti maassa? Missä nämä henkilöt ovat? Keitä nämä henkilöt ovat? Aiheutuuko heistä joku turvallisuusongelma?

http://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/rajavarti...

http://poliisi.fi/poliisihallitus/tiedotteet/1/0/p...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Tässä lisää noita viranomaistiedotteita:

Turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus käynnistyi Torniossa
https://www.poliisi.fi/lappi/tiedotteet/1/0/turvap...

Järjestelykeskukseen saapunut yli 300 turvapaikanhakijaa
https://www.poliisi.fi/lappi/tiedotteet/1/0/jarjes...

Toimituksen poiminnat