Villiä menoa Torniossa! Sisäministeri Orpo, herätkää

 

Torniossa on ollut villi viikonloppu. Olen ollut yhteydessä useisiin luotettaviin henkilöihin jotka työskentelevät Torniossa. Osa suoraan pakolaisvirran kanssa ja osa välillisesti. Uutiset jotka kuulin olivat hyvin huolestuttavia. On aika arvioida sisäministerin toimintaa.

Rajalla seisova Rajan virka-auto on ainoa merkki Suomen valtiosta. Se ei pysäytä tai ohjaa. Pakolaiset kävelevät ohi tai ajavat ohi. Paras esimerkki oli kun pakolaismiehet pyysivät em auton henkilökunnalta taksikyytiä.

Tornion kautta Suomeen on tullut lyhyessä ajassa 11 000 ihmistä ilman mitään kirjausta. Busseja on ajanut yli Pellosta, Muoniosta ja Kolarista. Missään ei tosiasiassa pysäytetä tai ohjata liikennettä.

Aivan uskomaton juttu oli taksinkuljettaja joka sai 1500€ kun vei kaksi miestä Helsinkiin. Taksikyytiliikenne Torniosta Kemiin on vilkasta. Rahaa on monilla todella paljon.

Mutta köyhiä on myös paljon. Sitä ei kiistä kukaan. Mukana on hyvin nopeaa apua vaativia. Siksi heidät pitää löytää ja auttaa. He ovat syyttömiä Suomen viranomaisten leväperäisyyteen ja sisäministerin poliittiseen sinisilmäisyyteen.

Yleinen kuva on että ministeri Orpon puheet ovat olleet hämääviä, tarkoitushakuisia ja julkisuutta varten. Tilanne Torniossa ei ole Suomen viranomaisten hallussa. Kukaan ei ota vastaan ja ohjaa. Rajalla ei ole riittävästi väkeä.

Suomessa saattaa olla satoja sellaisia henkilöitä joiden paikka on turvasäilössä. He ovat käyttäneet Suomen poliittisen johdon saamattomuutta hyväkseen. Jopa osin perustellut huhut väittävät, että väkeä on siirretty Suomeen, lepoon odottamaan paluuta rintamalle. Toisaalla kerrotaan että Isis etsii Suomesta "eliminoitavia". Se on häpeä ennen niin arvostetulle Rajavartiolaitokselle. Mutta syy ei ole heidän, he eivät pääse rajalle ilman Orpon ja valtiojohdon käskyä, päätöstä.

Suomen olisi viipymättä tuotava Rajavartiolaitos Ruotsin vastaiselle rajalle. Ammattimaiset rajatarkastukset on aloitettava heti.

Hätää kärsivät ja apua vaativat on pelastettava, se on velvollisuutemme. Hyvinvointia tai piilopaikkaa hakevat elintasopakolaiset on ohjattava EU maahan josta he tulivatkin.

Kysymys on onko sisäministeri Orpo tehtäviensä tasalla vai poliittisia irtopisteitä etsimässä.

Matti Torvinen

varatuomari

Varapuheenjohtaja Lapin perussuomalaiset ry
Perussuomalaiset ry Puoluevaltuuston jäsen
Puheenjohtaja Rovaniemen perussuomalaiset ry

MattiTorvinen
Sininen tulevaisuus Rovaniemi

Kokenut ammattijuristi ja ammattimainen poliitikko. Asioiden ja taustojen asiallinen tarkkailija. Poliittisesti suomalaiset arvot ja arvopohja ovat kunnioitettavia seikkoja. En hyväksy poliittista epärehellisyyttä ja asioiden salaamista. Voin hyvin nähdä suomalaisia arvoja monissa puolueissa. Sinisten menestys kaatui meidän johtajien täydelliseen kyvyttömyyteen nähdä todellisuus. Itseisarvo oli valta ja vallassa sinnittely, eikä vallan perusta eli kansalaisten luottamus. Minulla on käynnissä luottamuksen palautus, joka alkaa omista poliittista toimista sekä niiden arvioinneista. Sininen matka ei ollut minulle kultalusikka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu