MattiTorvinen

Sininen vastaan Persut

  • Sininen puolue
    Sininen puolue

Sininen pöly laskeutuu. Asioita katsotaan objektiivisesti. Valintani vuoksi, Adios Persut olen ollut törkeän henkilökohtaisen parjauksen kohde. Siksi nyt muutama sana siitä miksi ja minkä vuoksi. On aika puolustautua.

Käsitykseni mukaan Suomeen syntyi Jyväskylässä normaalin prosessin jälkeen uuden ajan populistinen liike, Jussi Halla-aho johdolla. Hän johtaa liikettään kuten kansanliikkeen johtajan tuleekin, oman aatteensa kautta. Tuo kansaliike syntyi kun erittäin hyvin toiminut, organisoitu ja pieni ryhmä kahdessa vuodessa kokosi tyytymättömän vähemmistön tuekseen. Syntyi junttauksen maailman ennätys.

Tuota kansanliikettä, joka otti Perussuomalaisen puolueen käsiinsä, johtavat Halla-aho, Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola. Puolueensa johtajina he luovat Perussuomalaisten poliittiset suhteet ja linjansa, oman johtamisen kautta. He käytännössä päättävät puoluehallituksessa, sen mihin Perussuomalaiset menevät ja millä politiikalla. Jussi Halla-ahon toimia en halua, enkä ole oikea ihminen tarkastelemaan, sen tekee Halla-ahon johtama Perussuomalaisen liike itse. Haluan olla objektiivinen ja pyrkiä sovittamaan enkä repimään. Ihmisellä on oikeus valita mihin haluaa kuulua. Tosiasiat on nyt tunnustettava. Jussi Halla-aho on nyt oman populistisen liikkeensä johtaja ja sillä siisti. On Halla-aholaisten näytön paikka. Lykka till.

Itse lähdin koska minut myös heitettiin ulos. On selvää, että Vennamon, Pientalonpoikien, SMP:n, SKYP:n ja vanhan Soinilaisen liikkeen ydin heitettiin syrjään. Itse Vennamolaisuuden oppipoika, Perussuomalaisen puolueen alku-aatteen isä Timo Soini moukaroitiin epähenkilöksi. Katson että olen määritykseen oikeutettu, koska olen ollut Lapissa keskeinen perussuomalainen henkilö viimeiset viisi vuotta. Tiedän todella tarkkaan, mikä on tilanne eri puolilla Lappia. Ihmiset odottavat, hiljaa. Ehkäpä jopa peloissaan, mistä on kysymys.

Sininen puolue, jonka nimeä nyt tapailemme eri muodoissa, on vanhan linjan puolue. Olemme edellä mainitun ketjun kehityksen tulos. Siniset haluavat olla Uusi Vaihtoehto eduskuntaryhmän taustayhteisö. Puolueen perustaminen etenee ja kehittyy Sampo Terhon, Simon Elon ja Timo Soinin, minunkin Matti Torvisen harteilla eteenpäin. Me luomme sitä linjaa, joka sikisi Perussuomalaisesta Soinin luomasta kansanliikkeestä. Emme keskity yhteen asiaan, äärioikeiston Pohjoismaisen tai Eurooppalaisen Allianssin synnyttämiseen, jyrkkään maahanmuuttopolitiikkaan.

Menkää ja tulkaa hyvät ihmiset kentälle. Tarttukaa hihasta, asiallisesti ja kysykää, mikä on Terhon, Elon ja Soinin linja. Kysykää mikä on Halla-ahon, Huhtasaaren ja Hakkaraisen linja. Kummankin linjan edustajat ovat nyt turuilla ja toreilla. Vaatikaa vastauksia ja analysoikaa. Älkää antako herjata ja loukata toisen linjan ihmisiä. Vaatikaa perusteita. Miksi me emme halua samaan ryhmään Allianssiin, yhdessä Ruotsi demokraattien ja muun pohjolan Tanskan ja Norjan äärioikeiston kanssa. Allianssin joka kokoaan aikanaan koko Euroopan äärioikeiston EU:n parlamenttiin. Vaatikaa ja älkää kysykö pelkästään miksi, vaan minkä vuoksi. Ja ketä vastaan.

Matti Torvinen

kansanedustaja

Uusi Vaihtoehto /  Siniset

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ukko Svinhuvud

"kokosi tyytymättömän vähemmistön tuekseen"
Miten niin vähemmistön?. Nyt tällä vähemmistöllä on kuitenkin viimeisen mielipidetutkimuksen mukaan n. 8,1 % kannatus ja "sinisillä" n. 0,7 % kannatus.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Gallupeissa suosio vaihtelee. Toinen fakta on se, että kun jokin puolue nyt esim vihreät lisää kannatustaan gallupin mukaan, niin ihmisiä menee voittajan puolelle.
Vasta pidemmässä juoksussa nähdään, kuka on kukin. Kaksi puoluetta, joilla hyvin samanlainen ohjelma, jakamassa äänestäjät keskenään, miksi ei mieluummin fiksusti kuin rumasti.
Sanoipa Matias Turkkila rehdisti SuomiAreena Iltalehden haastattelussa, että pois lähteneillä oli oikeus tehdä se ratkaisu. Siinä on mies, joka kykeni ilman tunnemyrskyä ja vihaa analysoimaan tilanteen.

Toimituksen poiminnat