MattiTorvinen

SOTE VALINNAN VAPAUS ON KASVUN MAHDOLLISUUS YRITTÄVILLE

YRITTÄJÄHENKINEN HEI, SOTE VALINNANVAPAUS TULEE OLETKO VALMIS

Tässä sinulle rehti bisnes

Soteuudistus mullistaa suomalaisen yritystoiminnan. Mullistus merkitsee sitä, että tulevaisuudessa erilaiset innostuneet ja kasvuhakuiset yritykset ja yrittäjähenkiset ihmiset saavat aivan uuden kasvupohjan. Kasvupohja tarjoaa elintilaa monenlaiselle yritystoiminnalla ja innovaatiolle. Soteuudistus ei ole pelkästään sosiaali- ja terveysalaa edustavien yritysten kasva-alusta, vaan hyvin paljon muuta. Me Siniset haluamme olla osaltamme vaikuttamassa siihen, että nimenomaan kotimaiset pienet ja keskisuuret yritykset voivat sekä ymmärtävät ryhtyä jo valmistelemaan uutta aikaa ja kasvua. Sotevalinnanvapaus tuo sen mahdollisuuden.

Tämän hallituksen Sinisten toimijoiden ohjelma kohdentuu tärkeältä osaltaan kotimaisen yritystoiminnan tukemiseen. Me haluamme vaikuttaa siihen, että pienyrityksillä on mahdollisuus menestyä ja kasvaa tulevaisuuden Suomessa. Yrittäjyys on luotava mahdollisuudeksi, josta nousee tulevaisuuden kasvuyrityksiä. Me haluamme vahvistaa pienten yritysten kilpailukykyä ja menestymisen edellytyksiä.  Tämä merkitsee avointa vuorovaikutusta yritystoimijoihin ja yrittäviin ihmisiin. Meidän on luotava mahdollisuus siihen, että he, yrittävät ihmiset löytävät sisäisen yrittäjyyden.

Siniset haluavat auttaa yrittäviä ihmisiä tai jo toimivia yrityksiä, joiden on hyvä nähdä tämän hallituksen valinnanvapaus positiivisena mahdollisuutena. Positiivinen mahdollisuus merkitsee valinnanvapauden tarjoamaa uutta menestyksen tietä. Menestyksen mahdollisuuden löytäminen merkitsee yhteiskunnalle velvollisuutta ryhtyä panostamaan yrittäjyyden kasvatus- ja koulutus mahdollisuuksiin. On panostettava ja samalla luotava uudenlaisia yrittäjyyttä tukevia koulutuksia, liike-elämän eri alueilla niin että pk yritykset ja tulevaisuuden yrittäjät voivat niitä hyödyntää. Tämä korostaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen velvollisuutta täydentää opetusta sekä koulutus tukemaan tulevaa sote-maakuntaa.

Edellytysten luominen merkitsee sitä, että yrittävä ihminen saa koulutusta ja opetusta, voidakseen ottaa vastaan kasvun haasteet. Kasvun haasteet ja mahdollisuudet on kyettävä koulutuksen ennakoimaan. Tämä merkitsee sitä, että yrittäville tai sellaiseksi itsensä kokeville on tarjolla mahdollisuuksia. Yritystoiminnan mahdollisuudet luodaan Sinisillä ajatuksilla, ei illuusiolla ja höttöpuheilla vaan aidolla avulla. Aito yhteiskunnan apu on koulutuksen ja opetuksen lisäksi myös paljon muuta.

Kasvua ja työllisyyttä syntyy vireän yritystoiminnan kautta. Vireä yritystoiminta merkitsee meidän Sinisten mielestä kykyä ja taitoa verkottua. Yritysten on kyettävä luomaan yhteistyötä keskenään sekä maakunnallisten ja alueellisten julkisten toimijoiden kanssa. Näin voimme tuoda vastapainoa supersuurille, monikansallisille terveysjäteille. Menestys syntyy siis osaavien, verkottuvien ja suomalaisia arvoja korostavien yrittäjien ja yritysten toimesta. Soten valinnanvapaus on siis suunnaton mahdollisuus, jossa kasvuhakuiset ja kestävää kehitystä hakevat yritykset tulevat menestymään. Syntyy hyvin suuri mahdollisuuksien maailma, jossa vain taivas on rajana ja kattona.

Me Siniset luomme positiivista ja myönteistä yhteiskuntaa. Sote- ja maakuntauudistus ovat esimerkkejä siitä kuinka me Siniset olemme ottaneet vastuun tulevaisuuden kehittämisestä. Me emme halua jämähtää yhteen asiaan tai menneisyyteen, vaan katsomme uuteen maailmaan. Uusi aika on maailman muutosten hyväksymistä  ja muutoksen ottamista omiin käsiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat