MattiTorvinen

Lepomäen Troijan ulostulo sataa jättiläisten laariin

 

Seurattuani kansanedustaja Lepomäen toimia Eduskunnassa, en yllättynyt hänen tulostaan ulos. Kokoomuksen sisällä jyrisee ja paukkuu. Nämä, Minä Se Kyllä Kehtaan saada julkisuutta, hinnalla millä hyvänsä huudot, ovat järkyttävä, Oman Edun Puolueeksi muuttuneen poliittisen jättiläisen tulivuoren purkaus. Vääristyneen julkisen minäkuvan luomisen hintana on nyt satojen miljardien Sote ja Maakunta. Ne on ajettava kiville, oman edun nimissä. On päästävä julkisuuteen ja mediaan hinnalla millä hyvänsä.

Jos Sote/ maakunta uudistus kaatuu, äärikapitalismia edustavan Lepomäen purkaukset syöksevät Suomen veromiljardit veroparatiiseissa lymyäville ja mässäileville Terveysjättiläisille. Niiden kasvottomille osakkeiden ja optioiden omistajille syntyy Suomen kokoinen miljardimöykky. Tämäkö onkin pelin tavoite. Nyt tulee Orpo Olo. Ja kun on riittävän vainoharainen, ymmärtää, ettei kyse ole ihan piirulleen Lepomäen omasta tahdosta. Taustalla täytyy olla Jan Vapaavuoren sana ja voima. Ja kun siihen heittää esiin ”vuodanpa juttuja kokoomuksen eduksi lehtiin” Heinosen, on sekamelska valmis. Veroparatiisien jättiläiset vievät ja suomalainen verokansa vikisee.

Suomi on edennyt Sote ja Maakuntauudistuksessa äärettömän pitkälle. Maan eri osat on valjastettu valmistautumiseen, miljardien veroeuron siirtoon maakuntien päätettäväksi. Valmistelut ovat erittäin pitkällä, ollaan valmiina ottamaan 18 maakuntaparlamenttia käyttöön. Suomalainen kansanvalta saa aivan uuden asennon. Tuota asentoa valmistellaan vauhdilla, sillä on oltava valmiina, kun lokakuun vaaleilla valittava maakuntaparlamentti ottaa vallan. Tuota siirtoa eivät Kokoomuksen äärioikealla olevat jyrät hyväksy. Maltillinen siipi on hiljalleen ajettu ahtaalle ja Lepomäki /Vapaavuori/Heinonen troikka keinuttaa venhoa.

Sote/Maakuntaa on ollut pakko valmistella. On kyseessä niin suuri muutos, että oli yhteiskunnan toimivuuden kannalta ilmeisen pakko aloittaa valmistelut. Tuo valmistelu tehtiin kaikkien hallituksessa olleiden puolueiden toiveiden mukaan. Kokoomuksen vahva tekijä Paula Risikko otti ja hoiti asiansa, Kokoomus oli mukana. Samalla alkoi mittava valtakunnallisesti, ministeriöissä koordinoitu valmistelu. Olen saanut seurata kuinka innolla ja asioihin perehtyneesti eri ministeriöt, ei vähiten VVM, MMM tai Sosiaa- ja terveysministeriö ovat valmistelleet mittavaa muutosta ja vallan vaihtoa. Valmistelut ovat erittäin pitkällä, kysykää vaikka Maa- ja metsätalousministeriöstä, Valtiovarainministeriöstä puhumattakaan.

Sotessa siirtyy maakuntien vastuulle erittäin keskeinen osa suomalaista terveyden hoitoa ja sosiaalipalvelua. Maakunta saa mittavan tehtävän päättää itse kuinka saamansa veromiljardit käyttää. Nyt ei yhteiskunta toimisi samalla tavalla kuin mitä nyt on tehnyt. Siirrytään maakuntavaltaan joka mullistaa kaiken. Pienet maakunnalliset yritykset ja toimijat saavat mahdollisuuden kasvaa. Suuret eivät pääsekään syömään yhteiskunnassa vaikkapa erikoissairaanhoidon miljardeja, vaikka Kokoomuksen äärisiipi niin uskoi ja toivoi vielä ennen vuoden vaihdetta. Maakunta saa ottaa huomioon maakunnan yritykset ja voimavarat.

Mikäli Lepomäen oman edun tavoittelu menestyy ja taustaryhmien harmaat eminenssit saavat vallan, silloin ollaan huutavassa hukassa. Lepomäkeä tarjotaan oppositiolle kuin muinaista Troijan puuhevosta. Vasurit, Demarit ja Vihreät saavat herätä yöllä siihen että Hevosen mahasta laskeutuvat maailman veroparatiisien pohatat salkkuineen. Suomalaisten romahtanut Sote/Maakuntauudistus kietaistaan Paratiisien pojille ja tyttärille kuin Meri-Lapissa ikään. Soon sitten menoa. Ottakaa lystistä siis kaikki ilo irti, köyhät kyykkyyn.

Mutta kuten alokas aikanaan sanoi, ”Lepo on lentävä liike”. Olisiko myös ”Lepomäki on lentävä ohjus” joka upottaa Suomi-laivan.

Matti Torvinen, kansanedustaja, puoluesihteeri Siniset

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä Matti. Tätä pitää jakaa...

Toni Tamminen

Maakuntauudistus on niin tärkeä Keskustalle ja sen 110 000 jäsenelle, että sen varjolla voidaan romuttaa tällä hetkellä kaikki mitä eteen tulee. Onko tämä uuden kansan vallan asento?

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

No niin Torvinen. Lukaseppa se KHO:n lausunto sekä Lepomäen ilmoitus vielä kertaalleen ihan ajatuksella. Voi olla että ymmärrät miksi uudet vaalit nyt olisi paras ratkaisu.

Harri Happari

Aina tulee hymyiltyä ääneen, kun sinisten edustaja syyttää muita oman edun tavoittelusta.

Tulevaisuusko se Mattia pelottaa? :)

Seija Matikainen

Kiitos Lepomäelle ja Jan Vapaavuorelle kun toitte esiin
täysin epäonnistuneen soteuudistuksen joka on jo niellyt miljoonia euroja veronmaksajien rahoja, eikä sen parempaa ole tulossa.
Sipilä ja OrPo aktiivimallilla Siperiaan.
Uudet vaalit mahdollisimman pian.Väliaikaisesti pitäisi nimittää
virkqmieshallitus.Jos Kekkonen olisi elossa niin Sipilän hallitus
olisi kaatunut alle aikayksikön.

Toimituksen poiminnat